logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan kreeg minder dan 25 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Duurzame hondenspeeltuin waar ontmoeten centraal staat

Door: Paula
30 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 likes. Er zijn in totaal 18 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 likes halen om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidscheck door de gemeente. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemronde.

Op een ruim geheel omheind perceel kunnen de honden "vrij loslopen zonder gevaar van verkeer, zonder hardlopers/fietsers om achteraan te jagen, niet weglopen en waarbij sociaal contact tussen mensen en honden voorop staat!"

De honden kunnen even écht hond zijn, geen beperking van een riem, geen verplicht aangelijnd kort rondje, maar even écht flink de poten strekken, spelen met soortgenoten, heerlijk snuffelen en moe en voldaan weer mee naar huis!"
Het perceel wordt omheind door een schapenhek en om de honden te amuseren worden er hindernissen geplaatst van natuurlijke materialen waaronder boomstammen en zwerfkeien. Er zal een waterpomp met drinkbakken aanwezig zijn, houten bankjes voor de bezoekers, afvalbakken, kastje met papieren poepzakjes en een compostbak. Uiteraard is er de opruimplicht.
Bij het perceel wordt een duurzame kiosk geplaatst voorzien van zonnepanelen en regenwater wordt opgevangen en gefilterd. Door de opgewekte stroom van de zonnepanelen kan het gehele perceel verlicht worden door LED verlichting.
In de duurzame kiosk wordt fairtrade koffie en thee verkocht met een biologische lekkernij. Deze kiosk wordt gerund door ouderen woonachtig in de Scheveningen. Naast de hondeneigenaren is de hondenspeeltuin tevens een sociale ontmoetingsplek voor ouderen met of zonder hond, waar ze naar toe kunnen gaan om andere mensen te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, deel te nemen aan een georganiseerde wandeling of een balletje te gooien met een hond. Vanuit de hondenspeeltuin worden wandelingen en activiteiten georganiseerd voor jong en oud.
Een hondenspeeltuin is niet alleen plezier voor de honden, maar het bevordert ook het sociale contact tussen de hondeneigenaren en ouderen in Scheveningen.
Het hondenbezit in de wijk Scheveningen is hoog en wanneer de honden in de zomermaanden niet toegestaan zijn op het strand langs de boulevard, zal de hondenspeeltuin een mooi alternatief zijn, waar de honden zich heerlijk kunnen uitleven. De hondenspeeltuin zal ook hondeneigenaren van buiten Scheveningen aantrekken die hun bezoek aan de boulevard combineren met vermaak voor de hond in de hondenspeeltuin.

Argumenten

Argumenten voor

Geen voor argumenten

Argumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren