logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Achter de Wolken schijnt de Zon

Door: Freek
23 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Op basis van de locatie is de uitvoering van de volgens de spelregels niet haalbaar en kan de gemeente het beheer van het kunstobject niet op zich nemen. In de gemeenteraad van november vorig jaar, is het plan voor openbare ruimte midden boulevard inclusief beheerparagraaf al vastgesteld.

Witte metalen wolk omrandt met blauw neon licht waar zon vandaan komt. Lichtobject als kunst en ontmoetingspunt op de boulevard.

Herkenningspunt voor bezoekers op de boulevard. Van verre herkenbaar dit ontmoetingspunt: neon zon met wolk op een hoogte van 12 meter. In de avond geeft dit een feeëriek beeld. Ter hoogte van het Palaceplein of het einde van de Zwolsestraat.

Argumenten

Argumenten voor

egbert | 25 juni 2020 18:58

Zeer creatief en prachtig herkenningspunt en eyecatcher op de boulevardWilma | 27 juni 2020 15:58

Zonnig, licht en zeker een eyecatcher!Argumenten tegen

Anita | 25 juni 2020 14:06

Het is lastig om een goede voorstelling te maken van dit project, maar het lijkt mij erg onnatuurlijk in de algemene ruimte en misschien zelfs te kitscherig.Jessica | 30 juni 2020 16:49

Hoewel ik niet tegen het plaatsen van kunstobjecten ben om de openbare ruimte op te fleuren valt me op dat er meerdere plannen zijn ingediend om objecten te plaatsen van dezelfde kunstenaar (althans zo lijkt het). Daarmee wordt het dan wel erg eenzijdig. Mocht tot het plaatsen van objecten worden besloten is het wel zo leuk en rechtvaardig om meerdere kunstenaars een kans te geven waar de buurtbewoners dan op kunnen stemmen. Zo wordt dan ook rekening gehouden met verschillende smaken.Login om verder te gaanAnnuleren