logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Groene container tuintjes

Door: Miriam Dohle en
18 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Voor de groene container tuintjes loopt er momenteel een pilot in Den Haag/Scheveningen. Voor het kunnen uitvoeren van dit plan, moet er zicht zijn op het verdere verloop en moet een evaluatie zijn afgerond. Is de pilot positief dan wordt het verder uitgerold naar de hele stad. Dit is gecommuniceerd met indieners, zij worden in contact gebracht met de projectleider van de pilot.

Ons plan is om fleurige, groene tuintjes aan te leggen rondom de ondergrondse containers in de wijk.

Denk jij ook als je langs een van de ondergrondse afvalcontainers loopt in de straat ...wat een ellende? Met grote regelmaat tref je afval aan naast de containers i.p.v. erin. Het ziet er ongezellig uit en onfris uit. Wij willen dit straatbeeld positief gaan veranderen. Ons plan is om fleurige, groene tuintjes aan te leggen rondom deze containers.

Dit plan is bedoeld voor de hele wijk (Belgisch Park). Afhankelijk van het verkregen budget willen we zoveel mogelijk tuintjes aanleggen. De ondergrondse containers staan in veel straten van het Belgisch Park. Misschien heb je geen container in je straat of voor je deur maar loop je er regelmatig langs als je gaat winkelen of de kinderen naar school brengt. Of als je een wandeling maakt door onze mooie wijk….

Ook wij, als wijkbewoners en lokale ondernemers, lopen vaak langs de containers en regelmatig zien wij afval liggen wat daar niet thuishoort; dozen, tassen, vuilniszakken, maar ook groot afval zoals een oude fiets, een tafeltje, een stoel…….. Door het plaatsen van de groene tuintjes denken wij dat er meer besef komt bij mensen en het een drempel creëert om afval zomaar neer te gooien waar het niet hoort.

Het lost niet alleen het probleem van zwervend afval op maar het maakt het straatbeeld ook veel leuker en gezelliger. In aansluiting op het initiatief van de Circulaire Voedselstraat haken we graag aan door echte planten en struiken neer te zetten, welke dan bijvoorbeeld ook nog vlinders aantrekken. Er zijn veel vrijwilligers in de wijk die graag meehelpen bij het onderhoud van de planten en struiken. Hiermee wordt het een gezamenlijk gedragen project. De bakken rondom de tuintjes zullen van een duurzaam materiaal gemaakt worden.

Kortom:
  • Positief en aantrekkelijk straatbeeld
  • Geen los zwervend afval meer naast de containers
  • Mooie fleurige struiken en planten

Argumenten

Argumenten voor

roeland | 18 juni 2020 16:44

Goed plan, veel mooier straatbeeld; groen en gezellig en houdt bovendien de ruimte er omheen schoonBrigitte | 19 juni 2020 08:36

Het is goed voor de natuur en het is mooi! Bovendien kan er meer water de grond in bij regenoverlast.Argumenten tegen

Juliette | 19 juni 2020 12:55

Ik vind het wel een leuk idee maar vrees dat het niet verhinderen zal het vuil ernaast te zetten of zelfs op de plantjes. Bovendien vraag ik me af of iedereen nu nog goed bij de containers kan om het afval te storten. En tenslotte vrees ik dat honden dit ook een prettige plaats vinden, zodat het extra viezig wordt er omheen.Kerstin | 20 juni 2020 19:58

Ik vind het wel ook een leuk idee, maarik zie helaas al heel vaak peuken en ander afval in plantenbakken liggen.
Ik vraag me ook af, of de tuintjes rond de containers niet het leegen van de containers gaat bemoeilijken (tenminste als de tuintjes op de ondergrondse deel van de container worden aangelegt zoals in de afbeelding hierboven)?
Ik vrees regenwater kan niet de grond in, omdat de tuintjes op de containers worden aangelegd.Login om verder te gaanAnnuleren