logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg om binnen het wijkbudget te passen.

Belgisch 'Fruit'park

Door: Irene
9 juni 2020

Met diverse fruit- en notenbomen in 3 plantsoenen, dichtbij huis, zorgen voor onze leefomgeving en ervaren hoe ons voedsel groeit en bloeit.

Het verhaal.
Wordt die roze bloesem een amandel? Kijk, daar groeit een appel. Hoe leuk zou het zijn te wandelen door de wijk en in de verschillende plantsoenen enkele fruitbomen en notenbomen te ontdekken? In het Belgisch park zijn we met bewoners en ondernemers gezamenlijk bezig met het initiatief 'de Circulaire Voedselstraat'. Meer groen in het straatbeeld, de opvang van water en zo meer. De zorg voor de aarde en hoe kunnen we zelf met de effecten van klimaatverandering omgaan.

Het plan.
Bij het planten van de bomen spreken we alle bewoners, jong en oud, in deze buurt aan. We kunnen laten zien wat dichtbij huis allemaal mogelijk is om zelf te vergroenen. Een echt bos zal het niet worden in de wijk maar naast de eetbare planten en kruiden die al in de groene banken en boomspiegels staan, vullen de fruit- en notenbomen het beeld aan.

Wat willen we bereiken?
Met het planten van 10 bomen in de plantsoenen rondom de Gentsestraat willen we nog meer verschil maken. Diversiteit bevorderen, onze directe leefomgeving toekomstbestendiger maken en laten zien hoe ons voedsel groeit en bloeit met de seizoenen. En heerlijk de vruchten ervan te proeven!

In straten waar helemaal nog geen bomen staan willen we leilindebomen planten. Met hun luchtzuiverende werking en eetbare jonge blaadjes zullen deze bomen verspreid door de wijk, het stadsbeeld verder verzachten.

Klimaatverandering vraag om oplossingen zoals dit, een straat waar natuur weer tot leven komt en kan inspireren.

Het plan zullen we grotendeels zelf, met bewoners uitvoeren. Voor het planten van de Leilindes in de straten zullen stoeptegels moeten worden verwijderd.


Argumenten

Argumenten voor

tineke | 9 juni 2020 23:19

ik ben voor, omdat het helemaal in mijn straatje past!Jeroen | 9 juni 2020 23:26

Ik ben totaal voor omdat het een echt duurzaam initiatief is - educatief (kinderen), bloesem (goed voor bijen) en verbindend (buurt zorgt er zelf voor).diana | 22 juni 2020 23:17

De natuur moet meer de wijk in!
Goed voor de grondwaterstand!
Het “mes snijdt aan alle kanten” voor mens en dier
Profiteren van meer groen in de stad en juist op straat! Niet alle mensen gaan de natuur in, zoals bos, duinen en parken! Win win situatie, met eetbare vruchten aan de bomen! Mooie bloesem bomen sieren dan het straatbeeld, lindebloesembomen geuren ook fantastichJeroen | 10 juni 2020 18:36

Ik ben voor omdat de bomen om me heen ouder worden en ik de nieuwe fruitbomen een goede aanvulling en zelfs deels vervanging zou vinden. Ook het verhaal over de fruitbomen is leuk om te weten en te vertellenArgumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren