logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Mountainbike parcour

Door: Martijn
7 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Op de locatie in het plan kan geen skate- en BMX-baan gemaakt worden. Tevens is er al een kleinschalig BMX parcours gelegen in het duinbos van Belvedère, ter hoogte van de Duinweg / Bosgebied Scheveningse Bosjes. De belevingswaarde van het bos moet ook gegenereerd worden, er is een ruiterpad, kinderen bouwen hutten. En daarnaast moeten we de natuurwaarde blijven garanderen.

Een prachtig mountainbike (MTB) parcours in het Nieuwe Scheveningse bosje! Een aantrekkelijk MTB parcours voor kinderen en gevorderde.

Een prachtig mountainbike (MTB) parcours in het Nieuwe Scheveningse Bosje! Het huidige landschap van dit bosje leent zich uitstekend voor een klein en zeer aantrekkelijk MTB parcours. Met haar heuvelachtig en bosrijk gebied is het een ideaal parcours voor kinderen en iets meer gevorderde MTB-ers. In de hele regio Noord Scheveningen is er geen MTB parcours. Kinderen (en volwassenen) kunnen dan veilig met de cross fiets door het Bos. Met de 2 huidige lokale horeca gelegenheden is het ook aantrekkelijk om voor ouders te wachten of iemand die van iets verder komt.
Met relatief eenvoudige middelen kunnen er paden worden aangelegd en onderhouden.Met "blokkerende" kruisingen met de voetgangers kan ook een veilig parcours worden gegarandeerd.Het toevoegen van schansen, richels en andere ' obstakels' wordt het parcours iets uitdagender.
Het kan met vrijwilligers, gemeente en lokale ondernemers worden uitgevoerd. Met de opgedane ervaringen bij de Uithof ligt er een goede referentie (zie https://www.mtbroutes.nl/zuid-holland/den-haag-uithof)


Argumenten

Argumenten voor

Geen voor argumenten

Argumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren