logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Hondenpoepvrij Scheveningen

Door: Oliver
7 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Dit is meer een project wat de afdeling milieubeheer kan oppakken. Met de indiener is afgesproken dat de milieubeheerder dit project gezamenlijk met de indiener oppakt.

Eindelijk iets doen aan de overlast van hondenpoep in de buurt

Verhaal: Wat heb je aan meer bomen en decoratie als de buurt gewoon vol ligt met hondenpoep en je alleen maar op de grond moet kijken tijdens het wandelen om er niet weer eens in te trappen. Er zijn maar een aantal mensen die niet opruimen maar tel maar tijdens jou volgende wandeling. Vandaag 10 minuten wandelen = 30 keer hondenpoep gezien.

Voor wie: voor iedereen, vooral de kinderen die buiten spelen maar ook voor de reputatie van ons badplaats.

Doel: Opruimen is gewoon verplicht maar sommige bewoners doen het gewoon niet. Je kan bekeuren maar doel is om mensen gewoon te laten weten dat het moet, dat het makkelijk kan en dat ze daarmee bijdragen aan een schone buurt.

Mogelijk resultaat:
- een mooie en schone buurt
- kinderen die weer op straat kunnen spelen zonder in de poep te trappen
- minder besmettingen van honden als er weer een virus in de buurt rond gaat

Hoe dan?
- flyer in de bus / online campagne om eens uit te leggen waarom opruimen belangrijk is maar ook dat het verplicht is
- borden of indicatie op de grond dat opruimen verplicht is
- gratis hondenpoepzakjes op verschillende plekken
- meer prullenbakken, b.v. Leuvensestraat, Haagsestraat, ...Argumenten

Argumenten voor

Zakia | 9 juni 2020 23:14

Ik schaam mij dood over de hoeveelheid poep en plas op de muren en hoeken in het bijzonder in de Harstenhoekstraat. Ook bij de in- en uitgang van de Leonardo da Vinci appartement stap je zo met je schoenen erin. Deze straat is niet fijn om in te lopen en de verlichting onder het appartement richting het strand is slecht waardoor je niet ziet waar je op loopt.Een belangrijke route voor vele bewoners die van en naar de boulevard/strand gaan.Ook op het palaceplein kunnen kinderen niet vrij spelen.Kerstin | 12 juni 2020 15:01

Helemaal voor! Het is inderdaat niet fijn, dat er zoveel hondenpoep (en zwerfvuil) ligt in de wijk. Ik dacht er ook al eens aan het voorbeeld van de onbekende te volgen en de hondenpoep met spray-krijt te markeren, dan is het toch tenminste makkelijker te zien. Er ligt zelfs geregeld hondenpoep op het binnenpleintje van ons gebouw ... Maar er zijn wel ook baasjes die al opruimen! Ik vrag me soms af, hoe het zou uitzien, als er geen baasjes waren, die opruimen achter hun honden.Bert | 13 juni 2020 21:32

De ergernis bij de bewoners neemt toe. Er wordt geen handhaving waargenomen. Dus is actie gewenst!!Argumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren