logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan kreeg minder dan 25 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Groene gevel tramrevisie Harstenhoekweg

Door: helga
6 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 likes. Er zijn in totaal 18 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 likes halen om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidscheck door de gemeente. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemronde.

Tramrevisie in Belgisch Park ziet er heel erg saai uit. Met een groene gevel en een groene parkeerplaatsen wordt de stad mooier en gezonder.

In verband met klimaatverandering (o.a. hete zomers) zou ik graag langs de straten meer bomen willen zien. Ik hoor vaak de argumenten dat de bomen ten kosten van de parkeerplaatsen komen staan - dit is dan in veel gevallen niet mogelijk. Daarom probeerde ik een beetje anders gaan denken. Als er geen bomen kunnen komen, hoe kon je nog iets groen maken? Groene gevels en groene parkeerplaatsen voor de tramrevisie. Zo draagt een groene gevel bij aan luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur en biodiversiteit in de stad. Groene gevels maken onderdeel uit van klimaatbestendig bouwen. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving dan in een grijze.
Groene parkeerplaatsen kunnen het water wat het op de dak van de tramrevisie valt onder de parkeervakken verzamelen. Dit water kan langzaam in de bodem infiltreren, duurzame parking!


Argumenten

Argumenten voor

Rob | 27 juni 2020 11:43

Een goed idee. wel vraag ik me af wie voor het onderhoud zorgt, zodat het iets blijvend isArgumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren