logo

Noordelijk Scheveningen

Dit plan kreeg minder dan 25 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 25 likes en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Noordelijk Scheveningen Begroot.

Repair Cafe op Leonardo Da Vinciplein.

Door: Bastiaan
5 juni 2020
Gemeente Den Haag | 3 sep. 2020, 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 likes. Er zijn in totaal 18 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 likes halen om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidscheck door de gemeente. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemronde.

Er is behoefte aan Repair Cafe's, omdat mensen vaak apparaten weggooien, die nog gerepareerd hadden kunnen worden.

We leven in een wegwerpmaatschappij waar duurzaamheid nog niet voorop staat. Er worden onnodig veel apparaten weggegooid, die vaak nog goed te repareren zijn. Vaak is het repareren duurder dan het kopen van een nieuw apparaat, omdat het arbeidsloon zo hoog is. Een Repair Cafe kan dan uitkomst bieden omdat dit draait met vrijwilligers. Verder staan er veel winkelpanden leeg aan het Leonardo Da Vinciplein. Dit geefte een verpauperde indruk. Met een Repair Cafe komt er meer bedrijvigheid en meer samenhang in de buurt. Ik besef dat het huren van zo'n pand extreem duur is, maar het pand staat toch leeg, en dan heeft het tenminste een bestemming.

Argumenten

Argumenten voor

Sandra | 5 juni 2020 22:46

Ik heb daar zeker behoefte aan. Top idee!Micky | 6 juni 2020 11:03

vrijwilligers een baan en er is behoefte aanJo | 4 juli 2020 13:06

Ik ben voor, want de perverse prikkel dat repareren te vaak duurder is dan nieuwkoop moet veel vaker worden doorbroken.Argumenten tegen

Geen tegen argumenten

Login om verder te gaanAnnuleren